Peeling Kimik

Peeling kimik është një teknikë që përdoret për të përmirësuar pamjen e lëkurës në fytyrë, qafë ose duar. Aplikohet në lëkurë dhe bën që ajo të hollohet dhe të zhvishet. Lëkura e re, e rigjeneruar është zakonisht më e butë dhe më pak e rrudhur se lëkura e vjetër. Lëkura e re është gjithashtu përkohësisht më e ndjeshme ndaj diellit.

Ekzistojnë tre lloje themelore të Peeling Kimik:

  • Peeling sipërfaqësor: Acidi alfa-hidroksi është acid i butë i cili përdoret për të depërtuar vetëm në shtresën e jashtme të lëkurës për ta zhveshur butësisht atë. Trajtimi përdoret për të përmirësuar shfaqjen e njollës së butë të lëkurës dhe lëkurës së ashpër, si dhe për të freskuar fytyrën, qafën, gjoksin ose duart.
  • Peeling mesatar: Acidi glikolik ose trikloroacetik aplikohet për të depërtuar në shtresat e jashtme dhe të mesme të lëkurës për të hequr qelizat e dëmtuara. Trajtimi përdoret për të përmirësuar njollat e moshës, linjat e imëta dhe rrudhat dhe zbardhjen e moderuar të lëkurës.
  • Peeling i thellë: Acidi trikloroacetik ose fenoli aplikohet për të depërtuar thellë në shtresën e mesme të lëkurës për të hequr qelizat e dëmtuara të lëkurës. Trajtimi heq linjat e moderuara, njollat e moshës dhe plagët e cekëta. Pacientët do të shohin një përmirësim dramatik në pamjen e lëkurës.
Shërbime të Tjera